Monday, October 25, 2010

Perodua Viva for Sale.

Sandakan,Sabah.
Kereta Perodua Viva di Sandakan boleh di perolehi melalui wakil jualan Perodua yang sah. Saya adalah antara Penasihat Jualan yang sah yang kini bertugas di daerah kelahiran saya, Sandakan. berikut; saya sertakan senarai harga bagi kereta perodua Viva di daerah Sandakan.
Untuk pertanyaan lanjut, anda boleh menghubungi saya dengan membuat panggilan telefon maupun SMS ke no; 017-2721021.Saya juga boleh dihubungi melalui email dan Facebook community di alamat: ansarsalihin@gmail.com. Bagi temujanji pada hari Sabtu dan Ahad anda di galakkan menghubungi saya bagi memudahkan urusan. Terima Kasih.
Terdapat beberapa Tawaran menarik dan berfaedah yang saya tawarkan kepada anda sebagai Penasihat Perodua Jualan anda. Anda juga layak mendapat saguhati dan hadiah menarik sekiranya memperkenalkan rakan maupun saudara mara kepada saya.
Dengan info terbuka ini, saya berharap anda akan dapat merancang pemilihan kereta bagi kegunaan anda.
Perodua Viva Pricelist. Update October 2010. Perodua Sandakan.

Friday, July 16, 2010

Perodua Smart Assist PSA (Bantuan Kecemasan)

The following are some important fact about PSA.

What is PSA (Perodua Smart Assist)?
PSA is an auto emergency program or breakdown assistance. Its membership is given free to all new Perodua customers.

What to do when a vehicle breakdown?
Don't panic!! Customer will have to call the toll free number at 1-800-88-5555.

What is the validity period?
It is valid for one year, starting from date of vehicle registration.

How could a customer continue the membership after one year?
The customer will have to join Kelab Automotif Perodua (KAPMA) and still enjoy the free towing service but without the benefits of PSA... ( refer the benefit of KAPMA).

How much does a customer have to pay to join KAPMA?
The joining fee is RM10.00 (applicable to first year only) and the membership fee is RM50.00 (renewable every year)
Year 1 = RM60.00 (RM10.00 + RM50.00)
Year 2 onwards = RM 50.00

Do customers have to pay for towing?
As member, Towing is free to nearest Perodua authorized service centre for maximum of 20km from town area.

This info is some of FAQs on Perodua Smart Assist Program. Refer you guidance book for more information.

Wednesday, July 14, 2010

Kelab Automotive Perodua Malaysia (KAPMA)

Kelab Automotif Perodua Malaysia or better known as KAPMA was formed in 1998 to foster better relationship between Perodua and its vehicle owners.
KAPMA membership is open to all Perodua vehicle owners aged 18 and above. There is RM10 entrance fee and RM50 annual fee. Members are given an exclusive membership card that allows them to enjoy attractive benefits.
Members receive 10% discount on parts and accessories, 24-hour breakdown service, free towing service* and personal accident insurance coverage worth RM10,000.

KAPMA members also benefit from activities such as car care workshop, factory visit, treasure hunt, bowling tournament and many more.
Come and join KAPMA today and enjoy a host of benefits. For further enquiries, please call our call center at 1-800-88-6600 from 8:30AM to 5:30PM, Monday to Friday or email us at kapma@perodua.com.my


Benefits
Come and join Kelab Automotif Perodua Malaysia (KAPMA) today and enjoy a host of benefits designed with you in mind, the Perodua vehicle owner.

Take a look at some of the exclusive memberships benefits:

1) 10% discount on parts and accessories.
2) 10% discount on labour charges (for service bills exceeding RM100).
3) 24-Hour breakdown and minor assistance service.
4) Free towing service (Limited distance) .
5) Exclusive bi-lingual informational newsletter.
6) Free RM10,000.00 Personal Accident insurance coverage.
7) Fun-filled activities for you, your family and friends such as treasure hunts,
8) 4-wheel drive expeditions and etc.
9) Attractive hotel rates (on selected hotels).

Tuesday, July 13, 2010

Maintenance Service Perodua

Maintenance dan penjagaan kereta yang baik terhadap kenderaan atau machine amat penting untuk pemanduan yang selamat dan mampu menjimatkan keseluruhan cost. Periodic Service Maintenance dibuat bagi menjaga keadaan kereta Perodua anda dan menjangka kemungkinan2 yang tidak perlu dengan membuat pemeriksaan semasa Service. Perkhidmatan Service kereta adalah perlu bagi membolehkan kereta anda beroperasi dengan Standard yang sepatutnya.

Harus di ingat. Setiap kereta perodua baru yang anda beli perlu di Service pada bulan pertama atau 1000km yang mana sampai dahulu. Kalau kurang jalan ikut bulan, kalau kuat jalan ikut Kilometer.Selepas itu baru lag kereta di service mengikut jadual every 5000km or 3 month, whichever come first. Atau, every 10,000km or 6 month, whichever come first.
(Penasihat Service akan menyarankan Next Service untuk anda)

Contohnya1: Refer Kilometer (See ODO on meter kat Dashboard) Hari ini anda dapat kereta, kemudian kawan-kawan atau keluarga ajak jalan-jalan pakai kereta baru tu pergi ke penang dan pergi Singapore dan pergi ke Genting Highland. Lepas tu, jalan-jalan cari makan di area kepong, Petaling Jaya hingga ke Damansara. Dalam masa seminggu kolometer kereta sudah sampai 1000km. Maka, anda Patut membawa kereta anda untuk dibuat pemeriksaan dan Service di pusat Service yang di iktiraf oleh Perodua.

Contoh 2: Refer Date (From date of Delivery) Hari ini anda dapat kereta. Anda kurang pakai kereta kerana tempat kerja dekat saja, atau pakai untuk ambil anak pergi dan balik dari sekolah. Sekali sekala, pakai untuk pergi pasar beli sayur sahaja menyebabkan kilometer kereta anda tak sampai 1000km walaupun sudah sebulan pakai kereta baru ni. Maka anda perlu jugak menghantar kereta anda ke Pusat Service Perodua, walaupun kilometer kereta anda sangat rendah.

Senarai Pusat service Perodua terdekat boleh di dapati di dalam buku Service & Warranty Booklet anda. Anda di nasihatkan menghubungi pihak Service Center terlebih dahulu bagi memudahkan dan melancarkan operasi Service. Walk-in pun boleh tapi Call for appointment lagi baik, supaya you orang boleh arrange and plan masa. Anda juga boleh dapat estimated cost and masa yang di perlukan semasa melakukan servicing.

Beberapa gambar disini ialah beberapa contoh Parts and lubricant yang anda akan temui semasa membuat Servicing kereta.

Perodua Genuine Oil
Pgo Semi Synthetic 4l API SL (5w30)
(Change every 5000km or 3 month, whichever come first)

Perodua Genuine Oil
Pgo Semi Synthetic 4l API SM (5w30)
(Change every 5000km or 3 month, whichever come first)

Oil Filter and Drain Plug Gasket washer
(every time Engine oil replaced/change)

Radiator Coolant and O-ring Coolant drainer
(Pemeriksaan setiap kali service/Penukaran bergantung kepada nasihat Service Advisor)

Air Cleaner/Air Filter (Myvi 1.3)
(Pemeriksaan setiap kali Service)

Air Cleaner/Air Filter (Myvi 1.3)
(Pemeriksaan setiap kali Service)

Info disini ialah maklumat yang perlu tetapi bukan rujukan lengkap. Ia mungkin berubah atau bertambah during reception process atau Pre-Inspection Process semasa menghantar kereta untuk diservice. Sila hubungi Pegawai Perodua untuk keterangan lanjut berkenaan Package Service yang di tawarkan.

Sunday, July 11, 2010

Service Maintenance Info Auto Transmission Fluid

PERODUA ATF D3-SP

Kindly be advised that the new ATF D3-SP (Automatic Transmission Fluid) will be use for the following model:

1. New Perodua MYVI Facelift

2. Current Perodua MYVI

3. Perodua Nautica

Other model besides the one stated above may also utilize the new ATF D3-SP as it will give better transmission protection.The new ATF D3-SP has been formulated to maximize transmission life, give smoother transmission operation and increase the oil life which in general will provide lower deterioration, give better frictional stability and provides high performance shifting.

In line with the needs of continuous improvement, the new ATF D3-SP will also be use for the current Perodua MYVI to ensure and enhanced reliability and service life of the vehicle and the related components. This is because the new ATF D3-SP has been developing with superior properties than the current ATF Dextron 111.


Saturday, July 10, 2010

Perodua Alza

Perodua Alza MPV

Terdapat 3 model utama bagi kereta Alza ini iaitu:
1) Alza 1.5 Standard
2) Alza 1.5 Premium
3) Alza 1.5 Advace Version


Alza boleh didapati dalam 2 jenis drivetrain iaitu Manual Transmission, 5 kelajuan dan Auto Transmission 4 gear shift di sertai Over Drive function untuk kawalan pemanduan.

Engine type ialah 3SZ-VE 1500cc inline water cooling system bangsa engine DOHC. Terdapat 16Valve iaitu 2 exhaust+2 intake valve bagi setiap cylinder dan dilengkapi system DVVT untuk tujuan penggunaan fuel yang optimum dan effective. Timing Chain sebagai jantung, model ini bukan alang-alang. Machine yang berfikir menggunakan ECU dan EFI sebagai penyalur bahan api petrol ke chamber dengan kapasiti tangki petrol ialah 42 liter.

Kunci Starter pakai Immobilizer Security dan Alarm System supaya susah pencuri mencuri kereta ni. Jadi kunci kereta kena jaga baik-baik.Jangan cuba bergurau sembunyikan kunci kereta kawan-kawan, nanti dia nangis. Side mirror ada lampu signal. Headlamp jenis projector dan Lampu belakang jenis LED.

Tyre standard ialah 185/55R15, Semua 4 tyre pun pakai Alloy Rims. Brake depan jenis Disc,yang belakan pula jenis Drum (leading and trailing) ada Brake Booster dan ABS yang di lengkapi EBD dan BA bagi model premium. Suspension system jenis MacPherson stut with coil spring. suspension belakang pula gunakan torsion beam ada stabilizer bar.

Beberapa pilihan warna bagi model Alza ini.
1) Classy Purple (P14) Metallic
2) Medallion Grey (S33) Metallic
3) Glittering Silver (S28) Metallic
4) Ebony Black (209) Metallic
5) Pearl White (W16) Special Metallic
6) Ivory White (W09) Solid


Harga  bagi model perodua Alza adalah sekitar RM57,672. Diandakan bayaran muka adalah 10% iaitu RM5772, maka dengan bunga pinjaman 3.90%. Bayaran bulanan untuk 5tahun adalah RM1034.00sebulan. Bayaran untuk 9 tahun dengan bunga 4.10% adalah RM658.00 sebulan. 


Perodua Myvi

Kereta Perodua Myvi adalah model compact jenama perodua terlaris dipasaran Malaysia. Dari pemerhatian saya yang rapat dengan pengguna semasa berkerja di Service Center dulu membolehkan saya membuat sedikit survey dan pemerhatian tentang pendapat pengguna di Kuala Lumpur khususnya berkenaan kereta Myvi ini.

Bagi pengguna (di Kuala Lumpur) Kereta Myvi khususnya merupakan model perodua yang berkualiti dengan spesifikasi terbaru yang lebih nilai dari harga yang ditawarkan. Keselesaan ketika memandu, penyelenggaraan yang ringkas dan rendah kos menjadikan Myvi menjadi kegemaran ramai.

Bagi technical person, Design Myvi sangat dialu-alukan. Mechanic dan Technical crew yang lain sangat suka memegang tugas penyengaraan kereta Myvi ini. Walaupun agak sensitif, Myvi boleh dianggap jinak oleh sesiapa saja selagi mengikuti procedure yang betul. "Myvi kereta sensitif" membawa maksud ia perlu di senggarakan di pusat service yang diiktiraf oleh PERODUA sahaja. Saya tak heran, sebab ada beberapa kes saya yang workshop luar tidak mampu selesaikan.



Setakat pengalaman saya, peratusan tinggi customer tidak berpuas hati dengan Perodua bukan berkenaan dengan kereta myvi yang mereka miliki. Akan tetapi System appointment yang kononya lambat. Ramai pengguna lebih suka Walk in system. Menjawap kepada ketidakpuasan itu, setakat yang saya ketahui dari pengalaman saya. Appointment system ketika service sangat baik. Ia dapat mengatur susunan kereta yang di service disamping penggunaan masa yang effective. Maksudnya, pengguna boleh merancang masa mereka. Walk in!..saya setuju baik.. tapi i cannot guarantee you vehicle will proceed to service bay ones you come to service center. Cuba bayangkan jika 10 kereta datang pada waktu yang sama iaitu pukul 10.30pagi contohnya.... kan jadi kelamkabut. Saya percaya, technical staff tak kelamkabut di service area kerana procedure yang mereka ikut akan menjaga kebajikan dan keselamatan diri dan kereta yang mereka handle. Tapi kesianla.. owner yang menunggu.

Pengendali Service Center tidak terlepas dari kekurangan dan kelemahan. Feedback dari customer sangat di hargai. Walaubagaimanapun, biarlah adil. Saya percaya Perodua sangat mengambil berat dengan respond dari pengguna. Percayalah. Kepuasan pengguna ialah matlamat Perodua. We are not provide you the attaractive pakage but the service which give the most benefit for you.

"Saya tak mahu ingat hal you sebelum tidur malam, so saya buat yang terbaik semasa memegang tugas mengendalikan harta you"

Go Luck and succed PERODUA....